.

Pagini

Despre Disney

Numele Disney este rostit de orice copil care a urmarit pe micul ecran filme de desene animate cu Mickey Mouse, Pluto, Donald Duck, Tom si Jerry, dar si alte personaje care au facut istorie in casele din intreaga lume.

Walt Disney Company este lantul multinational american celebru pentru filmele animate de scurt si lung metraj.

Studourile Disney se gasesc la urmatoarea adresa:Walt Disney Studios, Burbank, California, Statele Unite ale Americii. Acesta este cel mai mare conglomerat media din lume in termeni de venituri. 
Fondata la 16 octombrie 1923, de Walt Disney si de fratele sau Roy ca Studio Cartoon Disney Brothers, Walt Disney Productions, a devenit lider in industria de animatie, inainte sa se extinda in 1986 prin divizii de teatru, radio, muzica si mass-media online.


Renumita in Cetatea Filmului Hollywoodian ca fiind printre cele mai mari studiouri de film, compania Walt Disney Studios detine si opereaza reteaua de televiziune ABC, retele de televiziune prin cablu gen Disney Channel, ABC Family sau ESPN, divizii de publicitate, de merchandising si de teatru. Tot Disney are dreptul de licenta pentru 14 parcuri tematice in intreaga lume, dar se mandreste si cu o divizie de muzica de succes.

Compania a fost o componenta a lui Dow Jones Industrial Average din 6 mai 1991. Un desen animat creat in anii 1930, Soricelul Mickey Mouse este si acum mascota oficiala a companiei Walt Disney si apare in o multime de jocuri pentru copii.
Dar sa vedem in continuare cine a dat viata acestui imperiu de animatie si film.

Autorul principal al conglomeratului Walt Disney este Walter Elias Disney, cel mai cunoscut producator de filme din lume. Acesta a mai fost fost regizor, animator, scenarist si antreprenor american si de-a lungul timpului a fost distins cu 22 premii Oscar. Impreuna cu fratele sau Roy O. Disney a pus pe picioare The Walt Disney Company, firma care aduce anual incasari de 30 miliarde de dolari.

Walt Disney a primit cele mai multe nominalizari la Oscar din toate timpurile (61), iar acest faimos producator a starnit admiratia publicului atat pentru personajele de desene animate faimoase carora le-a dat viata spre bucuria celor mici, dar si pentru parcurile tematice de distractie.

Inima lui Walt Disney a incetat sa mai bata la 15 decembrie 1966 din cauza cancerului de plamani, cu cinci ani inainte de lansarea oficiala a parcului Walt Disney World din Florida. In schimb el a lasat in urma personaje celebre precum soricelul Mickey Mouse, Pluto, Guffy, ratoiul Donald Duck, Albă ca Zăpada și cei șapte pitici (Snow White and the Seven Dwarfs), Cinderella (Cenusareasa) s.a.m.d. , personaje nemuritoare din desenele animate. Care ne vrajesc si astazi cu al lor farmec.

Filme celebre de animatie produse in timpul vietii lui Disney sunt:
- Lady and the Tramp (Doamna și vagabondul, 1955),
Sleeping Beauty (Frumoasa din pădurea adormită, 1959),
One Hundred and One Dalmatians (101 Dalmațienii, 1961)
- The Sword in the Stone (Sabia din piatra, 1963).

Pe 17 iulie 1955 s-a deschis primul parc tematic Disneyland a carui succes nu a intarziat sa apara. Aici principalele atractii sunt bazate pe productiile celebre ale lui Diney, in asa fel incat vizitatorii curg in flux continuu. 

Astăzi,studiourile Walt Disney au venituri anuale de 40 de miliarde de dolari. Cele mai noi succese sunt Toy Story 1,2 și 3,Mașini 2 și altele.

Pentru mai multe informatii despre fascinanta lume Dinsey puteti accesa
http://disney.go.com/guestservices/international, locul in care distractia este o constanta in viata fiecarui om cu inima de copil.