.

Pagini

De la Peter Parker la Spider-Man

Povestea lui Peter Parker a fost inspirata de personajul din benzile desenate a lui Marvel si plaseaza  in centrul actiunii un adolescent foarte inteligent, cu mintea indreptata spre stiintele exacte.  Tanarul “tocilar” a fost un copil orfan, bruscat de catre sportivi, motiv pentru care alter egou-ul sau a avut mult de suferit in timp. 

Deoarece se simte inferior fata de ceilalti, Peter nu este capabil sa isi marturiseasca sentimentele pentru Mary Jane Watson, fata pentru care a dezvoltat o pasiune romantica.

Viata lui Peter se schimba radical in momentul in care merge la un laborator de paianjeni iradiati. Aici Peter este muscat de un paianjen radioactiv, moment in care adolescentul se schimba si la propriu si la figurat.


Din baiatul timid si tocilar, Peter Parker devine un tip musculos si sigur pe el, agil si energic care se poate catara cu usurinta si pe cele mai inalte ziduri.

Pe parcursul filmului, Spider-Man este nevoit sa il infrunte pe Green Goblin, iar in acest razboi pe viata si pe moarte unul singur va supravietui la finalul luptei.

Lansata pentru prima data in 1967 prin intermediul retelei de televiziune ABC, seria Spider-Man se invarte in jurul mintii lui Peter Parker si a transformarilor suferite de acesta dupa ce a fost muscat de paianjenul radioactiv.
Peter decide in noua postura de om-paianjen sa combata criminalitatea, super-eroul mascat fiind preocupat in acelasi timp de frustrarile sale personale si de incertitudinile vietii de adolescent.

Muscatura paianjenului iradiat face din baiatul studios, sfrijit si cu preocupari ciudate, Peter Parker, sa ajunga un catarator de neintrecut pe cei mai inalti zgarie-nori. El se lipeste efectiv  de pereti, iar aceasta noua infatisare a sa este in contradictie cu tanarul studios care obisnuia sa isi petreaca ziua  la biblioteca cu nasul in carti.

Spider-Man in mass-media 
Luptatorul Spider-Man devenit erou justitiar peste noapte este personaj de film, de benzi desenate, de show-uri TV si nu in ultimul rand, el este si erou al mai multor jocuri. Printre cele mai cunsocute jocuri de actiune cu omul-paianjen amintim jocul 3D Spiderman, Salvarea lui Mary Jane, The Spiderator  si Spiderman in actiune.

Alte jocuri pline de suspans ii asteapta pe baietii pasionati de serialele SF pe Internet. Salvati lumea impreuna cu eroul legendar Spider-Man pentru ca planeta noastra sa fie o lume mai sigura.