.

Pagini

Sa facem cunostinta cu Daffy Duck

Daffy Duck este un ratoi de culoare neagra, cu bot si picioare portocalii. 
Personaj fictive din seria desenelor animate Looney Tunes si Merrie Melodies, Daffy Duck face parte din familia Warner Brothers si este primul personaj de tip screwball care a jucat in Porky’s duck hunt in a doua parte a anilor 1930.

Cel mai bun prieten al iepurelui Bugs Bunny, ratoiul cu penaj negru este un “rival” al lui Mickey Mouse si Popeye Marinarul, considerati eroi de tip everyman in acelasi deceniu.

Ca si alte personaje din seria Loonely Toon, in ceea ce priveste caracterul sau, Daffy Duck este un personaj lacom, uneori stupid, alteori ambitios. Daffy este de fapt inventia tuturor animatorilor de la Warner Brothers pentru ca ei impreuna au oferit cateva trasaturi de caracter lui Daffy. 
Daca intr-un episode Daffy isi foloseste ambitia intr-un mod inteligent, sunt situatii in care ratoiul este lacom si pierde tot ce a obtinut anterior. 

Fiecare poveste, fie ca releva o latura pozitiva a lui Daffy ori o latura negativa, ratoiul animat s-a clasat in primii 14 din topul 50 al celor mai bune personaje de desene animate. Clasamentul, realizat de TV Guide i-a adus lui Daffy celebritatea in momentul in care a aparut pe coperta ca Duck Dodgers impreuna cu Porky Pig si The Powerpuff Girls.

Daffy a fost si personaj de film in mai multe filme: el canta la pian cu al ratoi faimos – Donald Duck in filmul Who Framed Roger Rabbit din 1988, iar mult mai devreme, in 1955, Mel Blanc a inregistrat Rapsodia Daffy Duck, o melodie nostima scrisa de Warren Foster, Billy May si Michael Maltese.

O scurta aparitie a sa este si in filmul “Space Jam” (vezi trailer), alaturi de Bugs Bunny si Michael Jordan.

Daffy a primit in timp vocea mai multor eroi dn arta cinematografica, pe care ii vom aminti in continuare: Mel Blanc (1937 – 1989), Joe Alaskey (1996 – prezent), Jeff Bergman (1990 – prezent), Greg Burson (1993 – 1996). Bill Farmer in Robot Chicken si Carlos Alazraqui in Baby Looney Tunes.

Acum Daffy apare si pe internet, in mai multe jocuri si desene animate ce pot fi urmarite online sau descarcate in computerul personal. Jocuri gratis indragite si testate de copii de toate varstele in mediul online sunt: Daffy Duck Volei, Saritura cu parasuta, Evadarea ratoiului, Daffy in actiune, Daffy Duck salveaza printesa (intr-o versiune in care simpaticul ratoi este indragostit).