.

Pagini

Tetris - inventie ruseasca

Jocul video Tetris este o inventie ruseasca produsa in jurul anului 1985. 
Insa acet joc nu a primit brevet deoarece in Rusia comunista drepturile de proprietate intelectuala nu au fist niciodata recunoscute pentru persoanele fizice.

Autorii cunoscutului joc Tetris sunt Alexey Pajitnov, Dmitry Pavlovsky si Vadim Gerasimov, insa autorul primei versiuni Tetris este primul dintre ce amintiti poreclit si Pazhitnov. El a fost asistat de inginerii de calculatoare Pajitnov si Pavlovsky, colegi de munca in cadrul Centrului de calcul al Academiei de Stiinte a Rusiei.



Alexey Pajitnov pe parcursul vietii a publicat si vandut mai multe jocuri bazate pe psihologie. Dmitri Pavlovsky a scris jocuri pe calculator pentru mainframe-uri (calculatoare de mare viteza si capacitate de stocare care deserveste pe rand mai multi utilizatori).

Elev de liceu, Vadim Gerasimov (doar saisprezece in anii 80 cand a aparut Tetris) a scris doar un program de criptare pentru MS-DOS in peioada colaborarii cu inginerii amintiti mai sus.

Atunci cand Alexey Pajitnov a conceput jocul Tetris s-a bazat pe o alta inventie de-a lui numita Ingineria Genetica.  Alexey Pajitnov impreuna cu Henk Rogers a fondat mai tarziu Compania Tetris.

Originea numelui Tetris.
Tetra inseama „patru”, iar numele Tetris provine din limba greaca.

Ce este Tetris? 
Tetris este un joc computerizat de puzzle in care jucatorii combina o serie de figuri, fiecare dintre acestea fiind formate din patru patrate, iar ele curg in jos pe ecran din ce in ce mai repede, pe masura ce jucatorul s-a calificat intr-o runda mai avansata.

Jucatorii se straduiesc din greu sa mentina zidul liber, dar pe masura ce jocul progreseaza, piesele cad din ce in ce mai repede.

Tetris este un joc interactic jucat atat de cei mari, cat si de cei mai mici dintre internauti. Acest joc testeaza capacitatea de concentrare, dar si rapiditatea, jucatorii avand la dispozitie un timp tot mai scurt pentru a-si duce la bun sfarsit misiunea in nivelurile superioare.

Jocul testeaza inteligenta si este disponibil in mai multe variante (clasice si moderne) si pentru  cei care vor sa incerce una dintre variantele Tetris online trebuie sa stie ca piesele se deplaseaza pe tabla cu ajutorul celor 4 sageti.

Dintre variantele jocului Tetris pe care le puteti testa se numara: Tetris classic, Sonix Blox, Mario Tetris, Tetris returns (Tetris revine), Tetris in apa, Flashblox Tetris.

Cu siguranta, o data incercate aceste jocuri, nu va veti mai desparti de ele prea curand. 
Testati-le online acum!