.

Pagini

Dora Exploratoarea aka Dora Marquez


Dora Exploratoarea a intrat in inimile copiilor inca de la crearea sa de catre Chris Gifford, Valerie Walsh si Eric Weiner.

Dora a luat fiinta odata cu seria de desene animate de origine americana, inca din anul 2000. Dora Marquez pe numele sau intreg, este nimeni alta decat o mica fetita in varsta de doar opt anisori care are menirea de a ajuta pe oricine se afla la ananghie si totodata de a da sfaturi bune si educative copiilor de pretutindeni.

Dupa cum am mentionat, aceste serii de animatie sunt educative, pe langa faptul ca sunt placute si distractive si indeamna copii sa se implice la descoperirea unor noi locuri pe harta.

In acelasi timp, acestia pot invata incetul cu incetul limba spaniola prin frazele introduse in anumite momente de catre micuta noastra exploratoare.


Cu toate personajele pe care le intalneste, Dora nu poate fi altfel decat prietenoasa, sentimente pe care i le arata chiar si vulpoiului rautacios, Swiper, care incearca mereu sa o incurce si sa i fure diverse obiecte.

Acesta nu poate fi altceva decat inca un bun exemplu de conduita! Pe langa inteligenta, istetime, modestie si pricepere in rezolvarea multor cazuri, Dora este si o buna sportiva si ne dovedeste asta prin jocul de baseball si fotbal.

Muzica se afla de asemenea printre pasiunile ei si reuseste sa incante copii cu muzica la flautul de lemn. Pentru toate aceste exemple de comportament si caracter, Dora a fost preluata si de jocuri pe calculator, unde isi continua misiunea de a-i invata pe copii sa se descurce in diverse situatii.

Unul din aceste jocuri este Dora salveaza ferma, unde vei invata alaturi de ea sa ingrijesti animalele de la ferma dar si sa le descoperi pe fiecare dupa sunetul creat.

Cu Dora in bucatarie nu numai ca te vei distra ci vei si invata sa gatesti si sa identifici alimentele indicate in carnetelul de retete.

Dora in Vaporul plin de comori este jocul perfect pentru cei dornici de aventura! Swiper este cel care din nou i-a furat comoara cu obiectele pentru petrecere, asa ca Dora porneste pe vapor sa le caute si sa le recupere in totalitate.

Nu ezitati sa o urmariti pe Dora in toate aventurile ei, pentru ca la orice varsta, aveti cu siguranta multe de invatat de la tanara domnisoara.